Fysioterapi

Hva er ditt bevegelsespotensial? Og hvor er du nå?


Hvordan du beveger forteller mye om deg.

En plage endrer hvordan du beveger deg, ofte uten at man er bevisst på det. Den største risikofaktoren for å få en plage er en tidligere skade/plage. Nedsatt funksjon i et sted kan påføre kompensasjon og dermed overbelastning på andre områder.


En fysioterapeut er ekspert i analyse av bevegelsesmønstret og kan dermed hjelpe deg med:

     •     Finne årsaken til din plage

     •     Forebygge (framtidige) skader

     •     Forebygge tilbakefall

     •     Forbedre potensialet ditt og prestasjoner


Vår fysioterapeut er sertifisert i en strukturert analysemetode ( - Selective Functional Movement Assessment ) for å kartlegge din kroppens bevegelsesfunksjon i sin helhet.

Fysioterapeuten er en allsidig terapeut, men har nok en stor interesse og erfaring med: idrettsskader, plager i fot, ankel, kne, hofte/bekken og korsrygg.


Behandling

I en førstegangskonsultasjon kartlegger vi ditt bevegelsesmønster, analyserer din plage og setter vi opp en behandlingsplan til å kunne oppnå ditt potensial og ønsker.


I oppfølgende behandlinger benytter en fysioterapeut forskjellige metoder, bl.a. bløtvevbehandling, triggerpunktbehandling, kinesiotaping, dry needling, treningsterapi og veiledning.


Samarbeid med kiropraktor

I Vital jobber alle fagområder tett sammen. Etter å ha begynt hos en kiropraktor, kan det være smart til å trene opp forskjellige muskler til å kunne tåle mere i framtiden. Også muskulære ubalanser som stemmer fra et endret bevegelsesmønster kan være en grunn at kiropraktor anbefaler oppfølging av en fysioterapeut.

Men omvendt kan det også være at fysioterapeuten kjenner låsninger og henviser deg til Kiropraktor for nærmere undersøkelse og evt. justering.


I vår erfaring er de pasienter som får tverrfaglig behandling raskest tilbake og ikke minst får de minst tilbakefall!


Samarbeid med treningssentere

Vi har tett samarbeid med både Crossfit Hunsfos og Trimeriet i Vennesla.

Treningsterapi foregår ofte på en av de stedene, fysioterapeuten avtaler det på individuell basis med deg.

Medlemmer av disse treningssentre får 20% på alle behandlinger hos oss.


Beredskap

Jobber du i beredskap? (politi, brann, ambulanse, forsvaret/heimevernet): Vi tar gjerne vare på de som tar vare på oss i nød. Du får 20% beredskapsrabatt på fysioterapi.


Idrettsskade


Idrettsskader kan kategoriseres i en av 2 forskjellige arter:

     1.     akutt (Overtråkk, strekk, fall)

     2.     overbelastning


Akutte skader

Akutte skader trenger i de første 3 dager stort sett: hvile. Uansett er det er det viktig å oppsøke en behandler for å vurdere hvor alvorlig skaden er. Vi kan henvise deg til røntgen/MR hvis nødvendig.

Etter de første 3-5 dager er det veldig viktig å gradvis komme i bevegelse igjen og bygge opp belastning. Veiledning om hva du burde fokusere på og hva du burde unngå er viktig for å sikre best mulig resultat!


Overbelastningsskade

  En overbelastningsskade er ofte ikke et resultat av en spesifikk øvelse, trening, aktivitet eller lignende, men heller et mangfold av forskjellige belastninger som sørger for at «bøtten renner over».

Hele din helse spiller en stor rolle i hvor mye kroppen din tåler i hverdagen:

Fysisk, mental og ikke minst næring og søvn.Functional Movement Screen (FMS)

Har du lyst til å starte med trening (eller øke intensitet på trening) men usikker på om kroppen din vil tåle det?

For de som trener eller vil starte med trening bruker vi FMS, hvor vi kartlegger din evne til å tåle større belastninger og risikoområder for skader. Du får en rapport med funn og anbefallinger om hvilken områder du bør trene på for å kunne tåle mer.


Hva er ditt bevegelsespotensial?

Bestill time 485 05 822