Hva er dyrekiropraktikk?

Kiropraktikk er en form for manuell behandling hvor områder av ryggraden (og ekstremitetene) blir sjekket, lokalisert og behandlet når nødvendig ved justering. I samspill med dette gjennomgås også muskler og sener og dette blir behandlet med bløtvevs-teknikker, traksjon og veiledning til eier.


Kiropraktikk behandling blir brukt for å gi tilbake bevegelse i dysfunksjonelle ledd. Dette vil redusere smerte og aktivere reseptorer i nervesystemet. Kiropraktikk justeringen gjenopprettet strukturell og funksjonell integritet og aktiverer kroppens medfødte potensial. Dyr beveger og føler seg bedre, har forbedret immunitet og atletiske evner.


Kiropraktikk på hovedsakelig hest og hund er en behandlingsform som først og fremst fokuserer på å gjenopprette ryggsøylens normale bevegelse og funksjon, som gir dyret en sunn nevrologisk funksjon. Dette støtter en effektiv muskel- og skjelettfunksjon og generell helse.


Disse begrensede områdene har negativ påvirkning på omkringliggende vev. Nedsatt bevegelse mellom to ryggvirvler kan irritere nervene som kommer ut fra ryggmargen og kan føre til redusert nervetilførsel til vevene. Dette forårsaker dysfunksjon i muskler, nerver og ledd og kan gi problemer som:


-Smerte

-Unormal holdning

-Unormal bevegelse/gange

-Overbelastning av ledd og sener

-Forandringer i muskler

Skader, som et siste steg av de overnevnte


Det er viktig når du vurderer kiropraktikk behandling på ditt dyr at du velger en behandler som har fullført den nødvendig utdannelsen slik at dyret ditt vil få en sikker og effektiv behandling. Vetrinærkiropraktikk akademier krever av sine studenter at de enten er kvalifiserte kiropraktikkdoktorer eller vetrinærdoktorer. Uten denne kvalifiseringen har man ikke lov å delta på akademiet.
Når er Kiropraktikk egnet for ditt dyr?


Følgende er indikasjon på at ditt fritids-dyr eller konkurranse-dyr kan trenge en kiropraktisk behandling:

Unormal gange: forkortet skritt, slår sammen høvene/potene, ubalanse

Svake/dårlige ryggmuskler (topplinje): Atrofi av andre muskler

Motvilje til å gå frem og løfte rygg når blir ridd/hoppet, problemer med å gå over i galopp på en side, eller problemer med sidebevegelse (hest)

Mindre ønske om lek/tur, problemer med å gå i trapper, sleper klørne mot underlaget eller for eksempel endring i prestasjon ved agiliti (hund)

Gjentagende skader

Eldre dyr

Sist men ikke minst: Vedlikehold og forbyggende arbeid!


Det overnevnte betyr at dyret har en biomekanisk begrensning som kan føre til skade eller klinisk halthet hvis den ikke blir behandlet.


En låsning i ryggrad eller ekstremitet over lengre tid vil føre til fysisk skade på dyret (og oss mennesker) på grunn av begrenset bevegelighet og plass for nerver og dette fører til utall forskjellige symptomer. Av den grunn anbefaler vi på det sterkeste å forebygge og vedlikeholde dyrene våre, før det skjer irreversible skader. Vi behandler mange unge for å forhindre at låsninger og skjevstillinger skal bli et problem når dyret blir eldre.


Det er en skånsom behandlingsform som oppleves for dyret som behagelig.


Om forfatteren:

Kiropraktor Andrea Nordbø, Vetrinærkiropraktor, sertifisert av IAVC (International Academy of Veterinary Chiropractic) og AECC (Anglo European Chiropractic College).

Ring å bestille time:

tlf. 95226565

Dyrekiropraktikk

Ring å bestille time:

tlf. 95226565

Fordelene av kiropraktikk for ditt dyr

Bestill time 485 05 822